Over mijzelf

[ezcol_1third]

Welkom!

Mijn naam is Anita van der Zijde.

Ik heb diverse cursussen gevolgd op verschillende locaties, zoals aquarelleren, modeltekenen en schilderen in diverse technieken. Verder heb ik veel geleerd van het doen, het volgen van een eigen idee. Zo ontstaat een uniek handschrift, een eigen lijnenspel, een persoonlijk kleurgebruik.

Mijn inspiratie haal ik uit alles wat op mij mysterieus en geheimzinnig overkomt, zoals bijvoorbeeld het nevelige Engelse of Ierse landschap, een oude ruïne op een heuvel, een verborgen pad in het bos, de melancholieke klanken van een viool.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]anita den drijver 1[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Voor mijn werk gebruik ik diverse technieken, zoals aquarel, olieverf, acryl, gemengde techniek, houtskool en inkt.

Sommige schilderijen ontstaan uit een basis van lijnen of kleurvlakken, anderen ontstaan naar aanleiding van foto’s of schetsen die ik heb genomen op locatie. Veel laat ik over aan de fantasie. Zo ontstaat er een vaak dromerig geheel van lijnen en vormen in een harmonie van subtiele kleuren.

Voor de tekeningen werk ik graag met houtskool of met fineliners in zwarte inkt. Met het houtskool, alsmede vingers en kneedgum, ‘boetseer’ ik als het ware naar een eindresultaat toe. De fineliners laten het toe om snel de houding van een persoon te treffen.

[/ezcol_1third_end]